maanantai 1. maaliskuuta 2010

Sunnuntaimessu, liturgia u name it !

Viime viikolla osallistuin ortodoksiselle lastenleirille ohjaaja- pestin siivittämänä, päällimmäisenä ajatuksenani sieluni pelastus, Pyhän Hengen osallisuus sekä Jumalan rakkaus. Henkilökohtainen missioni viikon aikana oli puhdistaa ajatukseni pahan hengen juonilta toisin sanoen halusin palata ajassa taaksepäin lapsuuteeni, aikaan jolloin hypetettiin Spaissareita ja leikittiin kotia naapurinpoikien kanssa ilman mitään taka-ajatuksia. Damn me.


Alku oli vahva: heräsin aamulla kirkkoon, paastosin ennen liturgiaa, leikin lasten kanssa ja askartelin sydämiä ja sanoin ”voihan himputti” ”voihan vittu”:n sijaan, enkä edes polttanut päreitäni saati sitten röökiä eli röböä.


Tunsin alamäen alkavan kavikupillisella, nyt hei Joraan röökille! Seuraavaksi iski peliriippuvuus kun lintsasin yhteisistä ohjelmista Älypää klassikin takia, top- listasijoitus hyppysissä koitin scorettaa huippupisteitä ja naps lamppu syttyi. Lopulta peliriippuvuuteni levisi scrabblen lautapeliversion tasolle ja likaiset ajatukseni alkoivat tehdä paluutaan kun sormet hapuillen kirjainpalikoita sain muodostettua eteeni sanoja: naida, emätin ja tussu. Olin voittaja sekä häviäjä. Kehnoa. Tästä vedänkin aasinsillan Colin Mc Darra- klubiin, joka materiaalillaan on rikastuttanut ajatusmaailmaani ja tuonut kyseiset kolme sanaa tutuiksi eri konseptien vedostamina sekä antanut minun olla läävä sikamirkku. KIITÄN!

 

Silloin Juuda sanoi Onanille: ”Makaa veljesi lesken kanssa, täytä velvollisuutesi hänen lankonaan ja herätä eloon veljesi suku”

Mutta Onan tiesi, ettei lasta pidettäisi hänen omanaan, ja aina kun hän makasi kälynsä kanssa, hän antoi siemenensä mennä maahan, ettei antaisi jälkeläisiä veljelleen.

(1.Moos 38: 8,9)

 

Juudas näki Tamarin ja luuli häntä portoksi, koska Tamar oli peittänyt kasvonsa.

Hän poikkesi Tamarin luo tien sivussa ja sanoi: ”Minä haluan maata kanssasi.” Hän ei tiennyt, että nainen oli hänen miniänsä. Tamar kysyi: ”Mitä annat minulle siitä, että saat maata kanssani?”

(1.Moos 38: 15,16)

 

Ps. Lupasin laittaa tänne jutun Tussu auki- sarjasta ja tässä se tulee..

 

Oli lauantai 20. helmikuuta ja jälleen kerran iskimme suoraan kultasuoneen eli Tavan lauantaidiskoon. Ilta alkoi vahvasti, kun suuri kööri naisia asteli taksista ennakkoliput käsissään kohti indierockin lihatiskiä. Odotin tavanomaista iltaa hyvien ystävieni seurassa, mutta ilta oli kaukana tavanomaisesta.

Tanssiessani siinä lavan edessä Tumpin, Ernon ja Suvin kanssa(ja ?ties keiden) näin vieressäni pojan, jonka harottavin silmin tunnistin Tukka auki- sarjan Ellin aka sikamirkun alaikäiseksi panoksi. Tästä en voinut erehtyä! Ei mennyt hetkeäkään kun olin tuuppimassa Tumppia hereille ja hihkuin tähän tyyliin: ”Tumppi Tumppi kato kuka tossa on, ÄÄÄ.. Tussu Auki.. ÄÄ.. kirjasto.. alaikäinen.. sikamirkun rattopoika.. ÄÄ!”

Tumpilla kesti hetki tajuta tilanteen vakavuus, ja seuraavaksi hän oli jo yllyttämässä minua pojan kimppuun ja pyytämään tätä samaan kuvaan kanssamme; muistan elävästi sen hetken, Tumpin vieno hymy. Aluksi olin hieman vastahakoinen, mutta tajusin, ettei tällaista ainutlaatuista tilaisuutta voinut päästää käsistä. Niinpä seuraava muistikuvani oli minä selittämässä Tussu auki- pojalle kuinka kyseinen sarja on koskettanut minua ja, että olen näyttelijän ja sarjan suurin fani: 

TUUT SÄ KUVAAN MUN KAA??



Kiitos Suville kuvan taltioimisesta!

kuvassa: vas. Elina, Eppu Pastinen(tsekkaa facebook!!) ja oik. Tumppi

 

6 kommenttia:

  1. Loistavaa. Jäin oikein JANOAMAAN lisää tuhmia Raamattu-lainauksia.

    VastaaPoista
  2. hahaha! ihan loistavaa, että seurassamme on PYHÄ NAINEN! mäkin janoan lisää pyhää sanaa! go ellu!

    VastaaPoista
  3. joku sunnuntai treffit uspenskissa. liturgiaa ja ehtoollista! hallelujah!

    VastaaPoista
  4. Tää oli oikein hieno! Haha, Onan? ONAN? Onan Barbaari? Onan O´Brien?

    "Erno! Toin sinulle kukkia!"
    "Onan, oi!"
    "En varmasti sinun nähtesi!"

    (mielestäni asiallinen skenaario)

    VastaaPoista
  5. Asiallinen? Joo, varmasti tosi asiallinen skenaario niin kauan, kun noin ei tapahdu sulle itsellesi, Tuomas. Kiitti empatiasta.

    VastaaPoista
  6. mä näin tänään bussista ton mirkun rattopojan!<333 se käveli siinä Tumpin huudeilla, ties vaikka olis naapurin poika!

    the boy next door! meiän täytyy kutsua se joskus Coliniin <333 ^____^

    t. **TuKkA-AuKi-GiRL**

    VastaaPoista

GET A LIFE, KID!