keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Gourmet-pläjäys, osa I: Gekochtes Ei

Olen jo pitkään pitänyt itseäni eräänlaisena ruoanlaiton edelläkävijänä. Aiemmin olen pelännyt resepteistäni tulevan mainstreamia, mikäli rohkenen paljastaa ne internetissä. Mutta viimeaikaisten hallusinogeenisten seikkailujen ja itseni löytämisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että haluan sittenkin tuoda jotain hyvää maailmaan. Tämä pitää nyt kirjoittaa saman tien ennenkuin muutan mieleni!

Idean Gekochtes Eihin sain kun huomasin, että kananmunia voi syödä.

Tarvitset:
-Vettä
-Kananmunan
-Reilusti hyvää ruoanlaittomieltä [huom. tämä ei välttämätöntä. Voit kokata pahallakin tuulella]

Vaihe 1
: Vesi
Veden hankkiminen on naurettavan helppoa. Oikeastaan ainoa tarvitsemasi ainesosa on purkillinen kiinteää vetyä. Yleensä tällainen purnukkeli kuuluu ketsupin tavoin joka jääkaapin perustarvikkeisiin.

Jestapa jepulis!

Veden synnyttämiseksi kiinteä vety on saatava kiehumaan. Ota siis kimpale kiinteää vetyä kämmenellesi ja hiero sitä käsiesi välissä.


Vedyn kiehumispiste on -252,87 °C eli parisenkymmentä astetta absoluuttisen nollapisteen yläpuolella, joten kovin voimakkaasti ei tarvitse hieroa.
Jos olet tehnyt kaiken ohjeiden mukaan, kiehuvan vedyn pitäisi yhdistyä ilmassa olevaan happeen ja luoda näin raikasta vettä. Muista pitää kattilaa valmiina käsiesi alla, ettei vesi mene harakoille! Jos taas et ole tehnyt kaikkea ohjeiden mukaan, haista paska.

Vaihe 2: Kananmuna
Tämä vaihe on hieman hankalampi, koska kanat ovat vikkeliä kintuistaan. Sellaisen kiinni saaminen ei siis ole helppoa. Onneksi niitä sentään lymyilee suurin piirtein missä vain, joten metsästysmatkalle et tarvitse kuin hitusen onnea!

Oman kotkottajani metsästin Borneon viidakoista, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto!

Kun olet pyydystänyt elikkosi, on aika saada se munimaan. Yleensä munia tulee kuin itsestään pienellä odottelulla, mutta jos olet kiireessä, pieni uhkailukin käy.

Paino sanalla "pieni."

Vaihe 3: Keittäminen
Kun olet saanut munan ja toipunut tajuttuasi, mistä se tuli ulos, on aika keittää vesi ja muna! Helpoiten keittäminen sujuu lämmön avulla. Laita siis liesi päälle tai kyhää kotiisi pieni nuotio.

Photoshopattukin nuotio käy.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kananmuna vasta sen jälkeen. Halutessasi voit lisätä pienen piristysruiskeen ruoanlaittoosi ja piirtää munankuoreen vaikkapa hassuja naamoja.

Minä piirsin omaani hymynaaman, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto!


Kananmunaa pidetään kiehuvassa vedessä jonkin aikaa (en omista kelloa, joten en voi kertoa, kuinka kauan. Lasken itse aina päässäni oikean ajan, mutta koska en käytä mitään tämän maailman tuntemaa ajanmittausyksikköä, en voi auttaa tässä kohtaa). Keittämisen jälkeen vesi kaadetaan pois (älkää huoliko, ei se maailmasta kesken lopu! :D). Nyt kananmuna on jo melkein valmis syötäväksi!

Vielä ripaus suolaa päälle ja a'vot, jälleen yksi tyytyväinen ruokailija!


Parasta Gekochtes Eissä on, että se on hurjan terveellistä ja virkistävää. Siitä saadulla energialla jaksat touhuta koko loppupäivän lempiaskareidesi parissa!

Minä lähdin taikakanootillani matkalle universumin salaisiin kolkkiin, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto!

6 kommenttia:

  1. Aah, ajatonta! Aivan mainiot ohjeet!

    Haha, "venäjäläiset".

    VastaaPoista
  2. aaaaeeeeeeaaaahahah :D ihan helvetin loistava! yksi suosikkikohdistani oli "Muista pitää kattilaa valmiina käsiesi alla, ettei vesi mene harakoille! Jos taas et ole tehnyt kaikkea ohjeiden mukaan, haista paska."

    Hyvä Erno, laatukamaa!

    VastaaPoista
  3. Venäjäläiset ovat japanialaisten ohella suosikkikansaani.

    VastaaPoista
  4. ERNO HEI OLETKO ALKANUT TYKKÄÄMÄÄN VENÄJÄLÄISISTÄ?

    MINUSTA TUNTUISI HYVÄLLE MENNÄ THAIMAASEEN. EIKÖ KUULLOSTAKKIN HYVÄLLE??? =)))

    VastaaPoista
  5. Aida, näin teet minulle: http://blog.jkbutcher.com/wp-content/uploads/2009/08/exploding-head-2.jpg

    VastaaPoista
  6. OMPAS OUTOA EMPÄ YMMÄRRÄ KETÄ NOINVAIN VOI ALKAA TYKKÄÄMÄÄN VENÄJÄLÄISISTÄ??? VEDÄ KARVA HATTU PÄÄHÄS JA MUUTA SIBERIAAN KUN EI SUOMI KELPAA!!!!

    TERVEISIN ISÄMMAAN PUOLLUSTAJA

    VastaaPoista

GET A LIFE, KID!