perjantai 14. helmikuuta 2014

Etsivä Holmesin gritty reboot: Ei kuolemasta selviä hengissä


 Rakkaat lukijamme (joita viimeisten kyselyiden mukaan on jo yli miljoona! Upeaa!), meillä on hyvin hälyttäviä uutisia. Salaiseen päämajaamme ilmaantui noin kymmenen minuuttia sitten riekaleinen ja kovia kokenut kirje. Lähettäjäksi oli merkattu neljä vuotta sitten kuoliaaksi ammuttu Shernock Holmes, ja lähetysajankohdaksi vuosi 2011. Olimme kaikki ilmeisen epäileviä, kunnes tajusimme, että lähettäjän nimi oli kirjoitettu nimenomaan Shernockin omalla Times new roman -käsialalla. Tekstin sisältö vakuutti meidät myös; kirjeen luoja ei voinut olla mikään muu kuin Shernockin aivoihin asentamamme ajatuksia litteroiva laite. Emme tiedä kaikkea, mitä on tapahtunut, sillä kirjeen loppuosa oli revennyt - tai repäisty - irti matkalla luoksemme. Varmaa vaikuttaa olevan vain se, että armas salapollarimme on sittenkin hengissä, tai ainakin oli vielä muutama vuosi sitten. Odottelemme henkeämme pidätellen, tuleeko kirjeitä lisää, mutta pidätämme hengitystä ihan eri syystä. Pidemmittä puheitta, tässä teillekin sensuroimattomana kirjeen koko sisältö sellaisena, kuin me sen saimme. Kirje on tosiaan päivätty helmikuulle 2011, joten osat Shernockin faktoista tai mielipiteistä saattavat vaikuttaa hieman vanhentuneilta.

Herään lääketokkurassa tälle tietoisuuden tasolle. Sumeiden silmieni läpi erotan makaavani steriilin näköisessä huoneessa, ja kehoni eri sopukoihin luikertaa paksuudeltaan vaihtelevia letkuja. Olen niin disorientoitunut, etten edes keksi tilanteeseen mitään seksuaalista vitsiä. Käytän nerokasta päättelykykyäni ja tulen nopeasti siihen tulokseen, että joku julmista arkkivihollisistani on saanut minut satimeen, aikeinaan ilmeisesti kiduttaa minusta tietoja ulos. Nyt on syytä keskittyä! Minun on paettava ajoissa, jotta pääsen suunnittelemaan kesälomaani parhaiden ystävieni Mika Myllylän ja Elizabeth Taylorin kanssa. Paratkoon, meidänhän pitäisi jo ensi viikolla sumplia keskikesän matkaamme luonnonkauniille Utøyan saarelle! Lääkkeistä huolimatta saan kerättyä tarpeeksi voimia riuhtoakseni letkut ulos kehostani, vaikka osa niistä on ängetty paikalleen todella hyvin (pää lyö vieläkin tyhjää sen seksuaalisen vitsin kanssa). Vapauduttuani alan ottamaan (Huom.! Lukijat saattavat älähtää äskeisestä, mutta ymmärtääkseni soluttautujamme Kielitoimistossa ovat jo aloittaneet Operaatio Myrkkyauringon. Tuskin tarvitsee erikseen mainitakaan, ettei näiden sulkeiden sisältöä tule julkistaa) juoksuaskeleita huoneen ovea kohti. Voin jo haistaa raikkaan ulkoilman! Vapaus! Suloinen vapaus!.....
Finnish dictionary defines "vapaus" as the art of making vaps for kalasting [citation not needed].


....Avaan silmäni lääketokkurassa. Sumeiden silmieni läpi erotan makaavani steriilin näköisessä huoneessa, ja kehoni eri sopukoihin luikertaa paksuudeltaan vaihtelevia letkuja (Jopa perseeseeni, hah!). Käytän nerokasta päättelykykyäni ja tulen nopeasti siihen tulokseen, että joku julmista arkkivihollisistani on saanut minut satimeen, aikeenaan ilmeisesti kiduttaa minusta tietoja ulos. Nyt on syytä keskittyä! Mutta hetkinen, enkö ole kokenut tämän jo aiemmin?

Ennen kuin ehdin vapautua tai pohtia laadukkaan ja halvan kirjoittamisen eroja, valkotakkinen täti kävelee rauhallisesti sänkyni viereen.
"Joko nyt ta..."
"Hei Täti, voisitteko yrittää puhua hieman violetimmalla äänellä, jotta se erottuisi paremmin omastani?"
"Olkoon menneeksi, krhm, mutta vain, jos te suostutte puhumaan sinisesti."
"Kiinni veti"
"SI-NI-SEM-MIN!"
"Anteeksi. Mutta nyt: puhukaa! Missä olen? Miksi olen täällä?"

 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

...Ja tähän kohtaan paperi katkeaa. Emme siis tiedä lainkaan, miksi Shernock joutui tuohon paikkaan, kun hänen piti olla kuollut. Vielä selittämättömänpää on, miten hän jo kerran paettuaan päätyi samaan paikkaan uudestaan....tai no, okei, se on ihan yhtä selittämätöntä, ei oikeastaan selittämättömänpää....ehkä oikeastaan jopa hieman vähemmän selittämätöntä...äh, imekää munaa, lukijat. Teitä on mahdoton miellyttää. Infoamme teitä kun tiedämme enemmän. Tai sitten emme, tämä blogi on niin kuollut, ettemme edes jaksa miettiä tälle lauseelle loppua. Screw Flanders.

1 kommentti:

  1. Colinin uusi tuleminen! VAUDE! Oon ihan haltioissani sinisellä ja violetilla puhumisesta, uaaaah!

    VastaaPoista

GET A LIFE, KID!