sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Mihin viikko minut ajoi


Bruce kertoi joskus kauan sitten, ennen syntymääni oppineensa seiskatuumaisilta enemmän kuin mitä ikinä koulussa. Epäilen, mutta voi pojat miten romanttinen ajatus! Dylan ja Bolan ja vaikka Hector ja John vitun Fogerty. Kyllähän niiden on pakko tietää juttuja! Niinhän se on: mun tyttöni joutui mielisairaalaan ja pari iltaa vahingossa alla, Lostarin kantis, juhlat pääsivät venymään ja nyt vikat rahat dokaan Roskapankissa. Jumalauta, minähän toisinnan elämääni muiden kautta vailla revisionismin häivääkään! Tämä on totuus, värittämätön kuva, eli sen eilen vai oliko se toissapäivänä kuullun hyvän tarinan ainoa todenperäinen osa, siis se, joka on aina tarua ihmeellisempää. Ja oi mutsi mutsi, katso kun poikasi ilmaisee, vieläpä silmät sidottuna ja ilman käsiä! Onko se sellaista varastamisen taidetta se popkulttuuri?

Lostarista puheenollen sitä ei edes ole enää. Tilalla poseeraa rahtusen ahdistavalta vaikuttava Suola ja mikäli nomen est omen niin kaljan katteet ovat kunnossa, hinta maistuu merivedeltä ja sitä perustellaan sillä, että tää on hei sentään Heinekenia, beibi. Jatkossa juon nelosolueni muualla. Sen Stooges-baarin tahmainen tanssilattia vetosi viime yönä yllättävän hyvin. Hikeä ja ryönää, sinappia ja ketsuppia, hygieniaa ja moraalia, maasäteilyä, yhden kakkupalan miehiä ja tottahan toki lädit pelkäsivät valkoisten kenkiensä puolesta. Miltä mannalta maistuukaan puistossa hikoillut iho aurinkorasvan kera! Siihen verrattuna vaikkapa joku Nolla nyt on vähän kuin yrittäisi naida Kleenex-pakettia. Mutta onhan meitä moneen junaan; jotkut ylämummot narkkaavat reseptilääkkeillä ja toiset lääkitsevät itseään rännittämällä rehellisesti puolisynteettisiä opioideja lisäaineineen. Me sen sijaan ostamme punaisen salkun kerta toisensa jälkeen kun ”se nyt on varmaan helpointa”.

Vaan kas, sitten seinä tulee vastaan, aurinko mailleen laskeutuu, ankkuritatuointi haalistuu ja kaikki johtaa vääjäämättömästi sunnuntain ja maanantain väliseen yöhön, jolloin joku tai jokin tekee lakanoista mustaa tai ainakin vähän tummempaa nahkaa ja peitosta jotain ahdistavan raskasta sametinkaltaista ainetta, joka ei anna myöten. Olisin yhtä hyvin voinut juoda toisenkin kupin iltateetä, mutta tässä minä nyt makaan taistelemassa kellon viisareita ja Nukkumattia vastaan. Miten olla? Viikon työvoittojen jälkeen Teemu B kysyy minun suullani: luuletsä et mä oon huvikseni näin sekaisin? Se on vain hokema – oikeasti olen ihan kiva ja ok.

4 kommenttia:

  1. Tämä on paras blogi. LISÄÄ POSTAUKSIA VÄLITTÖMÄSTI

    Terveisin: Raimo

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Jos sielä joku vielä on toisessa päässä niin tahtoisin ehdottaa jos jonkin sorttista yhteistyötä. Ottakaahan yhteyttä niin jutellaan lisää...

    Terveisin,
    Johanna

    VastaaPoista
  3. Hei Johanna!
    Totta kai olemma kiinnostuneet yhteistyöstä. Olemme viime aikoina viettäneet aika vähän aikaa blogimme kanssa, koska suurin osa tiimistämme kiinnostui ainaisen ryyppäämisen ja darraisen huumorin sijaan internet-uhkapeleistä. Ikäväkseni voin todeta, etteivät kaikki meistä selvinneet siitä epävarmojen bonuksien maailmasta hengissä. Mutta ne, jotka selvisivät, porskuttavat ihan mukavasti. Voinen puhua meidän kaikkien puolesta sanoessani, että esim. viime viikon sunnuntaina sattui yksi koko nuorten elämämiemme top 5 porskutuksista.
    Sydämissämme olemme kuitenkin ikuisesti kirjoittajia, ja täten haluamme kovasti pukea jälleen yllemme sen mielipidevaikuttajan viitan, joka habitustamme koristi vielä niin-vähän-mutta-niin-kauan aikaa sitten. Ole siis rohkeasti yhteydessä, mikäli tahdot tarttua virtuaalisesti ojennettuun käteeni (vannon, että se on käteni)! Pahoittelen, että vastaan näin myöhään, mutta juuri viime kesäkuussa porskutin vahingossa housuuni, ja pääsin jälki-istunnosta vasta nyt.
    -Colin

    VastaaPoista

GET A LIFE, KID!