sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Muista aina liikenteessä

Siis mitä vittua? Kuinka aikuiset ihmiset eivät osaa katsoa ensin oikealle, sitten vasemmalle ja vielä kerran oikealle tai ylipäätään ympärilleen ylittäessään tietä?

Syksy saapuu, vanha suola janottaa. Katsoimme MTV3:n syksyn uutta draamahittiä, Vastapareja. Tuotantotiimi on ilmeisen sama, kuin kohutussa kulttisarjassa Tussu auki. Lisäksi myös näyttelijäkaartissa näkyy tuttuja, väänteleviä naamoja; ainakin Tussu auki -nainen, Sikamirkku ja Gittaah esiteltiin jo pilottijaksossa.


Versio beta 2.0.

Vastaparit on pilottinsa puolesta dramaattisempi ja pateettisempi verrattuna tekijöiden edelliseen hittisarjaan. Ensimmäinen jakso käsitteli jonkin äärettömän ylimääräisen elämyslafkan ärsyttävän itsetietoisen ja COOLIN toimitusjohtajan(?), Ronin halvaantumista ja sitä helvetinmoista sairaalassa ravaamista ja epätietoisuutta ja syyllisyydentunnetta ja kaikennäköisiä hallusinaatioita, unia, takaumia ja muistoja kunnes kundi lopulta herää ja saa kuulla ettei välttämättä kävele enää koskaan. Yhyy. Ja nyt pitäisi sitten katsoa kuinka tämä vaikuttaa näiden sympaattisten kolmekymppisten kaverusten, sukulaisten ja työtovereiden muodostaman verkoston elämään niin traagisella tavalla. Nämä älyttömän sympaattiset kolmekymppiset ovat myöskin kaikki käsittämättömän tapaturma-alttiita; he kävelevät keskellä tietä välttäen juuri ja juuri sporan eivätkä edes huomaa moista, kukkaruukut putoilevat seitsemännestä kerroksesta jotta hupsis vaan ja ennen halvaannuttavaa iskua vältetään varma kuolema kuuttakymppiä ajavan rekan alta. Niin ja sairaanhoitaja löytää kyyhkysen kaapista - mistä se kertoo?

Tussu auki -naisen näätäraidat loistavat poissaolollaan, mutta kasvoilla näkyvät rankkojen välivuosien uurteet ja uupumus. Tällä kertaa kyseessä on ilmeisesti "aikuisten rooli", jossa vanha skunkki vääristelee suurta suutaan eläessään halvaantuneen miespolon kanssa. Sikamirkku näyttää itseltään, roolihahmo laistaa lenkkeilystä, tupakoi salaa ja hamuaa avioeroa päästäkseen vielä muutaman vuoden ajan käsiksi sakkolihaan. Pamela on syyllisyyden riivaama lapanen ja oikeastaan kaikki kundit aika lailla tylsiä ja särmättömiä esareita.

Pilotti oli hieman tylsä. Katsellaan ja odotellaan josko flyygeli putoaisi kirkkaalta taivaalta ja päästäisi meidät pahasta.

2 kommenttia:

  1. Voi ei, mä odotin tolta sarjalta jotain Tussuaukinaista tuhannen tulitusta! Byhyy..Ainiin, kaivelin fotoarkistoja ja mun on ehkä pakko laittaa tänne jotain helmiä, joita iPhotostani paljastui!

    Mut vähääääääänkö koleeta et Colin 2.0 elää!
    JA TOI MAINOS ON TÄYDELLINEN! oikeesti! must se pitäis asetella sivuelementiks ton näätän ja Juhiksen rinnalle.

    VastaaPoista
  2. nääDän siis tarkoitin, mutta eiväthän tällaiset kaltaiseni näätäeläimet tietenkään osaa kirjoittaa, puhumattakaan OIKEIN kirjoittamisesta.

    VastaaPoista

GET A LIFE, KID!